Vårens öppettider, Peter Dahl, Emanuel och konstskatten

NyStorEmanuelBandytavlaVinst1Södermalms Konsthall har skänkt ett antal grafiska blad av motivet på bilden ovan till Hammarby Bandy. Det grafiska bladet är en av vinsterna i kvällens Bajenlotteri. Bandymotivet och andra motiv går också att köpa på Bajens hemmamatcher på Zinken. Och i Södermalms Konsthall.

I december firade Södermalms Konsthall i Skrapan ettårsjubileum. Det är enormt roligt att vara på Söder där så många människor rör sig och att kunna erbjuda konst av hög kvalitet till överkomliga priser. Det är en av våra grundidéer. Konst ska sprida glädje och vara lätt att köpa. I vårt galleri en trappa ned och i konsthallen två trappor ned finns det massor av både nytt och tidlöst.

Just nu visar vi originalverk och grafik ur Emanuels digra produktion. Skärgård, New York och havsinspirerade motiv dominerar. I februari blir Peter Dahl månadens konstnär. Då kommer vi presentera många klassiska verk från vår egen stora privata samling av Peter Dahls konst. Peter är bara en av många som finns representerade i våra arkiv med verk från stora delar av konstnärseliten. Det är den samlingen vi kallar vår konstskatt.

Se mer av vår konstskatt här.

Och som vanligt hittar du även en hel del Bajenkonst hos oss. En tröst och en påminnelse om att det bara är lite drygt två månader kvar tills allsvenskan startar. Håll ut.

Vårens öppettider:

Måndag-Fredag 10-18
Lördag-Söndag 12-16

Varmt välkommen/Vännerna på Södermalms Konsthall