Giclée Fine Art

Metoden Giclée fine art

Sedan en tid tillbaka producerar jag Giclée Fine Art-upplagor. Metoden är en blandning av den senaste digitaltekniken och används för framställning av grafisk konst i begränsade serier. Bilderna skrivs ut med bläckstråleskrivare och ljusbeständig färg på åldersbeständigt akvarellpapper. Med gicléemetoden kan konstnärer erbjuda sina verk i små upplagor och med hög tryckkvalitet. Idag är Giclée Fine Art ett vedertaget kvalitetsbegrepp över hela världen. De flesta museer och gallerier utnyttjar nu tekniken för framställning av grafisk konst.

Signering12

Mina originalverk fotas i en studio av en erkänd fotograf. Bilderna går sedan vidare till en bildproducent som ser över, förbereder och placerar dem rätt i format och storlek. Dessa godkännes slutligen av mig och jag får dessa printade från en grafisk studio efter önskemål om antal.

Gicléerna är oftast i ytterstorlek 40 x 50 cm eller i format 76 x 56 cm. Papperet är ett Somerset velvet i 100% bomull 225 gr och syrafritt. Upplagorna som jag gör är handsignerade, numrerade och präglade med ” Giclée fine art EMANUEL Stockholm” som ett litet sigill.

Alla mina olika motiv hittar ni på webbshopen        www.emanuelskonst.se