Emanuel

Robert Emanuel Fredriksson

robertoch-skylinegalen

Jag heter Robert Emanuel Fredriksson och är född 1968 i Nacka, Stockholm. Jag är uppvuxen i ett konstnärshem med i nära kontakt med den svenska konstnärseliten. Min far Gösta Fredriksson har varit verksam litograf sedan 1958 och har blivit god vän med många svenska och utländska artister.

1994 startade min far och jag, Nacka Stentryckeri, ett litografiskt tryckeri med galleri, ramverkstad och konsthall. Efter många resor och ett stort antal lokaler i och runt Stockholm så har jag nu landat på Södermalm med verksamheten Södermalms Konsthall,

I anslutning till konsthallen har jag min ateljé och här får jag utlopp för min kreativitet. Sommarateljén är belägen i Småland, Norra Ljunga, där jag även visar upp min och andras konst. Här växer min konst fram, oftast präglad av blandade material och starka färger. Som konstnär använder jag mig av mitt mellannamn Emanuel och anledningen till detta var att det var lite pinsamt att hänga upp mina verk bland de verksamma kända konstnärerna på tryckeriet.

Konst som sticker ut!
Inredningskonst till moderna bostäder är min konstnärliga inriktning. Jag gör mycket collage med prylar, siffror och bokstäver – konst som sticker ut både bildligt och bokstavligt. Att arbeta med tredimensionella bilder ligger mig varmt om hjärtat. Därför blandar jag ofta material, så som trä, metall och textil.

Ett marint tema i östkuststil samt USA- och New York-inspirerade motiv i starka färger återkommer ständigt i mitt måleri.Skärgården i Stockholm är mitt favoritmotiv. Även västkusten har på senare år blivit väl avmålad, liksom New Yorks och andra storstäder. Just New York har blivit en av mina största inspirationskällor. Dit återvänder jag ofta både i verkligheten och i mina tavlor.

Besök min webbshop här!

Robert Emanuel Fredriksson