Månadens Konstnär: Mikael Kihlman. Utställning Peter Frisk, nytt av Emanuel och grafiska blad från 1200:-

MKBoatsMKStomatolMKTree

Mikael Kihlman, född 1953 i Uppsala, är en svensk grafiker och målare.

Kihlman är av finlandssvensk släkt från Helsingfors och Ekenäs och är verksam som målare och grafiker. Sedan 1979 är han bosatt i Stockholm. Som grafiker är han främst känd för sina svartvita koppargrafiska verk i tekniken torrnål, ofta med motiv influerade av hans många resor i framför allt Östeuropa. För sin grafik har Kihlman tilldelats ett flertal internationella priser och utmärkelser i bland annat Kanada (Toronto och Montréal), Polen, Kina, Rumänien, Serbien, Spanien och Japan. I Sverige har han tilldelats Karlskoga Nobels Konststipendium 2001, Grafiska Sällskapets Erik Wessel-Fougstedts stipendium 2004, och tillsammans med kulturjournalisten Karl Haskel hedersstipendium ur Nils G. Stenqvists minnesfond 2009.

Kihlman är representerad i The British Museum, London, Nationalmuseum, Moderna museet, Malmö konstmuseum, Norrköpings konstmuseum, Borås Konstmuseum, Värmlands museum, Karlstad, och Statens konstråd, olika landsting och kulturnämnder, privata samlingar samt i en mängd grafikbiennalers och grafiktriennalers samlingar världen över.

Sedan 2004 är Kihlman ordförande i Fridellsällskapet, ett sällskap som sprider kunskap och information om den svenske grafikern Axel Fridell. Sedan många år är Kihlman aktiv även i Grafikens Hus, som ledamot av styrelsen för Grafikens Hus AB, men även som kurator för en mängd utställningar. Tillsammans med Karl Haskel ansvarar han bland annat för de årliga utställningarna Ur H.M. Konungens grafiksamling.

Kihlman är medlem i Grafiska Sällskapet, Grafik i Väst (Göteborg), Taidegraafikot (Finlands Konstgrafiker) och Föreningen för Grafisk Konst. Mikael Kihlman är gift med journalisten Eva Landahl.

RobbanKristianstadSpelare (kopia)TrioHeart

Södermalms Konsthall stöttar Hammarby Handboll och fler och fler upptäcker Bajenkonst.

Robert Emanuel Fredriksson är son till Gösta Fredriksson som redan på 70-talet började hjälpa några av Sveriges största konstnärer att producera grafiska blad hos Nacka Stentryckeri. Idag finns därför i privat ägo en av Sveriges största samlingar av främst grafiska blad. En dröm har gått i uppfyllelse i och med att hela verksamheten flyttad till Södermalms Konsthall i Skrapan. Idag är förvaltar Robert Emanuel Fredriksson sin fars arv och är ägare, grundare, gallerist, konstnär och egen företagare med tusen järn i elden. Och dessutom finns här en komplett ramverkstad och utrustning för att printa grafiska blad enligt Giclée Fine Art-metodiken. Titta gärna in i ateljén men fråga först. Emanuel kan vara i New York, Sandhamn eller Småland. Eller på Söderstadion.
Emanuels verk finns både som original och som grafiska blad i olika storlekar från 1200:- inklusive moms och svart eller vit ram.

PeterFriskBeHappy

Mångkonstnären Peter Frisk ställer ut ”Färg på Södermalm” 8-13/4

Peter Frisk är en riktig Södermalmsprofil. För en del är han känd som ciceronen på de uppskattade Bajenvandringarna runt Söder. Andra känner mer till honom som musiker, föreläsare eller berättare. Den 8:e till 13:e april visar han sin konstnärliga sida med vernissage och utställning på Södermalms Konsthall. Dessutom kommer Peter krydda varje dag med något specialevenemang. Musik, föreläsning och gratisvandringar. Pricka in datumen redan nu. Mer information kommer.

KallaHoglundSignerar

Grafiska blad, numrerade, signerade och ramade från 1200:-

På bilden ser du en av Sveriges mest uppskattade konstnärer, Kalle Höglund, i full färd med att signera ett av sina grafiska blad. Dessa har vi på Södermalms Konsthall hjälpt honom att producera efter metoden Giclée Fine Art. Hos oss finns det grafiska blad för bara 1200:-. Det finns verk av Emanuel, stora delar av den svenska konstnärseliten och Bajenkonst. Kom ned och botanisera i galleriet en trappa ned och till konsthallen två trappor ned. Tveka inte att fråga efter någon av dina favoritkonstnärer. Vi hjälper dig gärna. Det finns konst för alla plånböcker, alla väggar och alla smaker.

MeraRamar

Vill du ha hjälp med inramning?

Vi ramar, skär till passpartout och glasar efter alla konstens regler så att dina tavlor lyfts fram och blir så estetiskt presenterade som det går. Gör din konst rättvisa, kom ner till vår ramverkstad  och galleri en trappa ned i Skrapan.