Bajenutställningen fortsätter & Bajenkonst forever i Skrapan

Åhhh, vilken succé. Höstens Bajenhelg 12-13 september samlade lika många grönvita hjärtan som vårens tillställning. Det var massor av Bajare som minglade och beundrade verk av Emanuel, Björn Qvarfordt och Marie Hjort från Bajensmycken och köpte signerade exemplar av den nya boken om Hammarby Fotboll 100 år. Här nedan visar vi en serie bilder från en lyckad helg. För alla utom Hammarby Fotbolls A-lag.

Verken med Bajentema hänger kvar några dagar till så passa på att kom ned. Det finns något för de flesta plånböcker och alla väggytor. Visste du att du kan köpa ett signerat, numrerat grafiskt blad med präglingsstämpling för bara 1200:-/styck. Inramat och klart.

Bajenkonst har, som du kanske vet, en permanent utställning här på Södermalms Konsthall 1 och 2 trappor ned. Emanuel är just nu inne i en mycket produktiv period och många verk fick ny ägare under Bajenhelgen.

IMG_2771Kvällens huvudkreatörer fotograf Björn Quarfort och Robert ”Emanuel” Fredriksson gratulerar varandra till en ny lyckad BajenHelg.

BajenfestmingelVi dammar av det gamla uttrycket folkligt, festligt, fullsatt. Igen.BjörnJohansson-JanLundin-TommyBäckman-CeciliaLjungkvistFrån vänster syns Björn Johansson, (som är säljare för Bajenkonst), Jan Lundin, Tommy Bäckman och Cecilia Ljungkvist. För kvällen draperade i ovanligt vackra och passande t-shirts.

hegeJensen-EvaKarlsson-PernillaSvedbergGlada Bajare i kanonform framför Emanuels svit av grafiska blad med Bajenmotiv. IMG_2718Royne är en hängiven Bajensupporter och gillar både Södermalms Konsthall och Bajenkonst. En hel del motiv pryder sin plats i hans hem. IMG_2729 IMG_2732Emanuel har numera sin ateljé längst in i konsthallen. Kreativt grönvitt kaos helt enkelt. IMG_2736 IMG_2745 IMG_2750Om det inte finns korv att köpa när man har Bajentema är det inget riktigt Bajenkalas. Lars Magnell rullade in sitt flexibla utbud. IMG_2755 IMG_2763Björn Quarfort fotograferar Emanuel och sonen till en av Bajenhjältarna från Hammarbys A-lag från år 1915 som Emanuel haft som underlag och inspiration. Unikt konstverk och unikt foto och en unik Bajenhelg. IMG_2781 IMG_2783Inte ens under BajenHelgen kunde Emanuel låta bli att skapa. 

Kaj Bernstone är fortfarande Månadens Konstnär på Södermalms Konsthall och vår ramverkstad på 1 tr ned är fullt bemannad för nya uppdrag. Där har vi också många grafiska blad från vår konstskatt inramade och klara.

Forza Bajen, skit i tabellen, Bajen är bäst ändå.

mvh/Vännerna på Södermalms Konsthall