Välkommen till grönvit julmarknad 5-24 december. Premiäröppning lördag 5/12!

Julfest

Julen kommer aldrig bli mer grönvit. Lördag 5 December 11:00 – 21:00 startar vi julstöket med glögg och uppesittarkväll på Södermalms Konsthall i Skrapan 1 och 2 trappor ner på Götgatan 78. Denna kväll finns Författare, Konstnärer, Fotografer, Smyckesdesigner, Filmskapare på plats för att ge din julklapp den där extra personliga touchen. Den grönvita julmarknaden fortsätter fram till Nackas födelsedag 24/12. Samma öppettider som resten av Skrapan. Våra öppettider är därför måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-18. Kom ihåg, platta paket varar längre. Varmt välkommen!

NYHET! Ryktet har spridit sig och vi kommer nu ha ännu fler Bajenböcker till försäljning. Förhoppningsvis får vi även ner fler författare, huvudpersoner och/eller förlagsrepresentanter som signerar. De nya böckerna som kommer finnas är ”Säg oh ah Kennedy”, ”Just idag är jag stark”, ”Söderstadion Forever” och ”Pekbok för huliganer”. Alla dessa böcker kommer från Kalla Kulor Förlag.

Här är lite mer av det som händer under den Grönvita Julmarknaden:

NyLidbergKvintett

Fantastiskt juklappspris på grafiska blad av ständigt lika populära Sven Lidberg. Välj tre stycken av fem motiv och betala bara för två. Ramat, numrerat, stämplat och signerat kostar det då bara 3.900:- OBS! Bilderna är något beskurna. (Normalpris 6.600:-. De kan naturligtvis även köpas separat, då kostar de 2.200:-/styck ramat och klart)

TrioHeart GronVit2015

Emanuel presenterar Bajenkonst, grafiska blad och original från sin digra produktion. Ramat, numrerat, stämplat och signerat från 1200:-.

OBS! Lägg ett bud på originalet ovan! Originalmålningen till tavlan Emanuel skissar på har en mycket speciell historia. Fotot är det absolut äldsta som finns av Hammarby Fotbolls A-lag. Bilden är tagen 1915 och Emanuel har fått alla rättigheter att använda den av sonen till en av spelarna på bilden. Originalet köptes av Bromma Glas som skänkte den till Hammarby Hockey och kommer auktioneras ut på nästa BajenKväll i januari 2016. Alla intäkter från auktionen kommer oavkortat gå till Hammarby Hockey. Om du är intresserad så går det bra att lägga ett bud redan nu. (Det är också tillåtet för Hammarby Fotboll att göra detsamma och därigenom stödja en av klubbens vänföreningar)

AndreasBjunerAapoSaask2

Dokumentärfilmaren och regissören Andreas Bjunér håller upp omslaget till sin film ”Vi är bäst ändå” och syns här med Aapo Sääsk, som skrivit texten till ”Just idag är jag stark”. Både filmen och vinylsingeln finns att köpa på vår Grönvita Julmarknad.

BajeBokenWEB

Boken om Hammarby Fotbolls första 100 år kommer finnas att köpa under den Grönvita Julmarknaden i Skrapan. Vi hoppas att få ned några av författarna också.

soderstadion-1-1200x780
soderstadion-11-1200x800

Björn Qvarfordts unika bilder från Söderstadion har gjort Gamla Söderstadion i maxiformat får många att fälla en nostalgitår när de ser Björns bilder. Nu finns det återigen chanser att inhandla vacker ikonisk betong att pryda sina väggar med.

KvickBjornBokenGood2NyKvickBjorn2smil

Katarina Kvick är författare till boken ”Jag hör till de få som kan leva” med bilder av Björn Qvarfordt från Söderstadion och supporterkulturen kring Hammarby. Katarina kommer också finnas på plats under dem Grönvita Julmarknaden och signerar gärna så pennan glöder.

bild 4BajenSmyckenArmbandRingar

Marie Hjort är designer och Hammarbyare. Sedan ett antal år har hon utvecklat en serie av Bajensmycken som hon kommer presentera vår Grönvita Julmarknad. Marie kommer finnas på plats då och då. Här ser du en del av hennes digra designsortiment med Bajenmotiv. Det finns mycket mer.

HadgjordaJulkortLonnegrenskan2

Presentkort med handgjorda julkort är en bra idé att ge till den som man vet helst vill välja sin konst. I annat fall kanske Cecilia Broryds Lönnegrens verk med Södermotiv kan passa. Allt finns på den Grönvita Julmarknaden.

RobbaBandytavla

Missa inte Emanuels bandytavla. Originalet skänktes till Hammarby Bandy som sålde den på auktion men den finns som grafiska blad, numrerade, signerade, stämplade och inramade från 1200:-.

BajenpartietsFlyer

BajenPartiet ställer upp. Oförtrutet och med stora grönvita bultande hjärtan kämpar Bajenpartiets medlemmar för rättvisa och fler segrar. Både för Bajen och dess medlemmar. Möt de glödande representanterna på julmarknaden.

SupportrarnasMatchprogram

Supportrarnas Matchprogram kommer presentera sin årskrönika på den stora Grönvita Julmarknaden. Kan det bli festligare?

Välkommen till en alldeles speciell grönvit jul på vår Grönvita Julmarknad 5-24/12 i Södermalms Konsthall i Skrapan en och två trappor ned.

Öppettiderna följer Skrapans och är alltså måndag-fredag 10-20, lördag 10-18 och söndagar 11-18.