Emanuel

Vem är Emanuel?

robertoch-skylinegalen

Jag heter Robert Emanuel Fredriksson och är född 1968 i Nacka, Stockholm. Jag är uppvuxen i ett konstnärshem med i nära kontakt med den svenska konstnärseliten. Min far Gösta Fredriksson har varit verksam litograf sedan 1958 och har blivit god vän med många svenska och utländska artister.

Sedan 1994 driver vi tillsammans Nacka Stentryckeri, ett litografiskt tryckeri med galleri, ramverkstad och konsthall. I anslutning till konsthallen har jag min ateljé och här får jag utlopp för min kreativitet. Sommarateljén är belägen i Småland, Norra Ljunga där jag även visar upp min och andras konst. Här växer min konst fram, oftast präglad av blandade material och starka färger. Som konstnär använder jag mig av mitt mellannamn Emanuel.

Konst som sticker ut!
Inredningskonst till moderna bostäder är min konstnärliga inriktning. Jag gör mycket collage med prylar, siffror och bokstäver – konst som sticker ut både bildligt och bokstavligt. Att arbeta med tredimensionella bilder ligger mig varmt om hjärtat. Därför blandar jag ofta material, så som trä, metall och textil. Ett marint tema i östkuststil samt USA- och New York-inspirerade motiv i starka färger återkommer ständigt i mitt måleri.
Här kan du se mer av mina grafiska blad

Skärgården i Stockholm är mitt favoritmotiv. Även västkusten har på senare år blivit väl avmålad, liksom New Yorks välkända skyline. Just New York har blivit en av mina största inspirationskällor. Dit återvänder jag ofta både i verkligheten och i mina tavlor.

Här hittar du mig
I Södermalms Konsthall/Skrapan håller jag till och här har jag numera min ateljé, konsttryck och verkstad men även möjligheter till att ha utställningar. Jag tar gärna emot besökare. Jag har även ett antal olika återförsäljare av min konst runt om i landet och om ni vill ha hänvisning till någon av dessa så förmedlar jag det gärna.

Beställ egna profiltavlor.
Då jag även gör konst på beställning så får ni gärna höra av er om ni har önskemål om en mer personlig prägel. Det gäller både privatpersoner och företag. Jubileum, 50-årsuppvaktningar, bröllop, att ge en helt unik tavla uppskattas alltid. Siemens, Finlux och Ikanobanken är bara några exempel på uppdragsgivare från näringslivet. Hör gärna av dig så pratar vi mer.
Ring 08-717 24 04 eller 0708-18 24 04.
Du kan också maila info@nackastentryckeri.se

Välkommen! // Robert Emanuel Fredriksson

Staty of Liberty

Staty of Liberty